onsdag 3 december 2008

En morgon i december

Jag tror jag fick en släng av julstressen denna morgon. Tänkte sätta upp ljusstakarna som egentligen borde ha varit uppe enligt alla konstens regler. Först hittade jag dem inte, sen det där ständiga problemet med vilken av de sju glödlamporna som är trasig och var jag lade ersättarna jag fick jaga efter förra året. Jag lovar att Satan själv kommer hem till mig och jävlas med de där lamporna. Slår aldrig fel och jag var på god väg att säga “Åt helvete med julpynt och jul” när jag plötsligt kom ihåg att jag hade skrivit en notering om detta någonstans. “Glöm inte att glödlamporna ligger i lådan”. Vilken jävla låda? Men jag kom på var lappen fanns och gick därför till arbetsbordet och mycket riktigt hittade jag lappen i en av lådorna. Lappen ja. Men glödlamporna då? Vreden bubblade upp i mig åter. Så satte jag mig ner och blundade. Försökte återskapa tidpunkten jag plockade ner juldekorationer och stakar. Mindes att jag var irriterad då med eftersom det stökades ner ofantligt i min egen “julgransplundring” och jag fick dammsuga glitter i flera dagar efteråt.

Javisst!! I städskåpet finns ett inbyggt medicinskåp och där var det ju. När jag så går mot det med lätta steg kikar jag av en händelse in i köket. Där står ljusstaken och lyser i all sin prakt. Hur fan gick det till? Nåja lättad placerar jag den i fönstret och är på vippen att glömma bort de där glödlamporna. Öppnar det lilla skåpet men där finns inga glödlampor. Däremot ett Kexchoklad. Hur tusan hamnade den där? Nöjd med morgonen tar jag en kopp kaffe till kexchokladen och mår som en prins återigen.

3 kommentarer:

Namn: Eva sa...

oj oj oj det låter som om adrenalinet pumpat denna morgon! Tror du snart får börja äta lite bromsmedicin ;-D

gumman sa...

Men snälla Prins Kent! Det är återhämtning som gäller när man är ledig. Ta och varva ner lite. När jag skrivit om min jul så gick jag in på din blogg och blev ganska förvånad för jag trodde att du tog julen med ro???

Mita sa...

Adventstider är väl alltid lite stressiga, plocka fram tålamodet och då tror jag att lugnet kommer också. Saker och ting löser sig hur det än ser ut från början, andas djupt räkna till tio.