torsdag 11 december 2008

Inget samhälle vi vill ha !!

Vi drömmer om ett tryggt samhälle…Först och främst – ingen arbetslöshet. Den existerar bara inte. Alla har jobb (det är till och med straffbart att inte ha något). Blir man av med sitt jobb av någon anledning är det lätt att få ett annat. Det hänger jobbannonser överallt, bara att välja och vraka. Ingen människa behöver känna oro för morgondagen, ingen människa behöver plågas av osäkerhet vad gäller hennes framtida inkomster. Tryggheten är absolut.Och ingen inflation. Priserna ligger på samma nivå år efter år. Det mest dramatiska som kan hända är att priset på någon onödig lyxvara (minkpäls) eller en vara du sällan köper (kylskåp) höjs med 5-15% var tredje eller femte år.All utbildning är gratis – hela vägen från dagis till doktorshatt. Din enda kostnad är läroböcker. Nej, inget fel på utbildningen kvalitetsmässigt, ifall du undrar.All sjukvård är gratis – allt från ett enkelt läkarbesök till en hjärttransplantation. Kostar inte ett öre och inga köer. Och inget fel på sjukvårdens kvalitet heller.Lönen beskattas med 13%. Alltså, du behåller 87 kronor av varje intjänad hundralapp. Det finns inga andra skatter (förutom den s k ungkarlsskatten – ogifta barnlösa män under 25 bestraffas med avdrag på 6% av lönen, ett gulligt sätt att motivera dem att stadga sig). Inga andra skatter, inte ens moms.Pensionsåldern är 60 år för män och 55 för kvinnor.Hyran utgör 3-7% av lönen, detta inklusive el, värme, underhåll och reparationer. Och alla har bostad. Det är straffbart att inte ha någon.En resa i tunnelbanan kostar motsvarande 8 kronor, en inträdesavgift som du betalar vid spärrarna. Har du väl kommit in kan du resa hur långt du vill och hur länge du vill.Lokala telefonsamtal kostar ingenting. Det finns inga minutkostnader, enbart en liten fast avgift for själva kopplingen till telefonnätet. Ring hur mycket du vill, prata hur länge du orkar.All parkering är gratis.

5 kommentarer:

gumman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kenth sa...

Dtta är ett utdrag ur en tidning från -70 talet när debatten gick angående kommunismens framfart, lyckligtvis vann demokratin.

Mina sa...

Efter som du ändrade din överskrift så passar min kommentar inte längre...

anti sa...

Vad är det som du kallar för demokrati,din egen eller andras tycke och tanke gällande detta så omdiskuterade ämne som ingen egentligen kan svara på utan att först tänka på sig själv och den egna tanken så vem är då du att svara på det ??????