onsdag 28 januari 2009

Att jobba stenåldersmässigt

Har just suttit och skrivit ut papper, skrivit på dem och ska nu skicka iväg dem. Så att de sedan kan skannas in i en dator. Påminns återigen om att allt kunde funka mycke smidigare.Vi har en fantastisk teknik, och det är makalöst vad det går att göra med datorer i dag - och vilken frihet det skapar. Samtidigt är det märkligt hur stenålders vissa företag är. Inga namn, just det här att man får ett mail med papper som ska skrivas ut och skrivas på, för att sedan skanna in skiten i datorn igen. Varför inte bara skriva under med e-legitimation eller liknande direkt i datorn och slippa minst två onödiga steg samt portkostnaden? Något annat som stör mig är att privatpersoner tvingas sitta och beställa papper åt olika myndigheter, ibland från andra myndigheter. När det blir fel kommer det ett brev om komplettering, och så fortsätter den absurda cirkusen ett varv till. Varför inte låta alla myndigheter få tillgång till samma uppgifter? Integritetsproblem löses enkelt genom att de som går med på det hela godkänner ett avtal. Konspirationsteoretikern kan fortsätta med sina utskrifter...Systemen behöver moderniseras, och nu kommer det, Ja, det kostar pengar. Och ja, pengarna kommer att tjänas in på rätt kort sikt. Personalen behöver uppdateras också. Nu har internet funnits på allvar sedan i alla fall 1995, så det är inte så jävla nytt. Ett argument mot effektiviseringen brukar vara att människor blir arbetslösa. Ja, det stämmer. Men ska vi ha dåligt fungerande arbetsplatser bara för att man inte vågar bli effektiv? Tror inte det. Dessutom kommer nya jobb att skapas när allting rullar på smidigare. Dags att slänga ut 486:orna från arbetsplatserna och var inte rädd, det blir inte dyrare, bara smidigare.

3 kommentarer:

anti sa...

Är du verkligen så totalt övertygad om detta ??, det är ju nog inte jag teknik i all ära men då måste allt fungera och det vet vi ju hur det är med det.

Mita sa...

Jag håller med att 486:orna borde gå i pension men de är materiella ting. Vi får nog vänta en eller två generationer till sen kommer det att hända saker, tålamod min gode herre det finns alltid de som bromsar i ett samhälle och i vår utveckling. Vad som hade varit roligt att veta är i vilka åldergrupper vi talar om, för att se hur utvecklingen ligger.

gumman sa...

klockren.........