lördag 21 mars 2009

Var hämtar de sina kosingar??

Topppolitrasket och näringslivets rikingtoppar har tjänat in jättebonusar, stora lönelyft och pensioner i mångmiljonklassen...
Nu har dom insett att det "ser inte snyggt ut", "är inte rätt läge", "ser illa ut när det läggs varsel och folk blir arbetslösa", "och sänkta pensioner drabbar vanligt folk"... och har bestämt att inte ta ut dessa stora pengar.
Dom avstår frivilligt från sina förtjänade miljoner...
Fattingarna tvingas gå med på lönesänkningar, försämrad a-kassa... och förlita sig på ett urholkat och nästan nedmonterat människofientligt trygghetssystem med låga och tidsbegränsade ersättningar... och ett förnedrande lågt försörjningsstöd som sista utväg.
VAR FINNS PENGARNA TILL BONUSAR, 20%-IGA LÖNEÖKNINGARNA FÖR RIKSDAGSMÄNNEN OCH PENSIONER FÖR HADE POLITRASKET OCH RIKINGARNA INTE VALT ATT AVSTÅ DOM IDAG, SÅ HADE DOM JU FÅTT DOM!
Men,DET FINNS JU INGA PENGAR, säger samma människor, VI MÅSTE SPARA, SKÄRA NER, LÄGGA NER, PRIORITERA...
Det mest störande är att ingen ställer frågan hur det kommer sig att det finns så mycket pengar att dela ut till rikingar och politrask!
VAR FINNS PENGARNA? ´Det är nå´n som ljuger...

1 kommentar:

Mita sa...

Måste göra ett inlägg: Dessa människor som skor sig på andra kommer vi aldrig ifrån, sedan kan vi kalla dom vad vi vill(politiker, företagsledare ja vad du än vill kalla dessa). Den dagen vanliga arbetare gör uppror händer det säkert något, majoriteten är ju arbetare som försöker att tjäna sig en hacka, ärligt och ibland oärligt (men de åker för det mesta fast och blir dömda, de har ju inte dessa kontakter med de stora plånböcker). Jag tror att de flesta ljuger om hur de har kommit åt dessa pengar. Vi som håller i gräset när det blåser behöver inte oroa oss för att bli erbjudna dessa förtjänster.